

October 18th - 20th, 2023 Hybrid Event The Westin San Diego Gaslamp Quarter, San Diego





## HIGH LEVEL AGENDA

Wednesday, October 18				
START (PT)	END (PT)	SESSION	CHAIR(S)	IN-PERSON LOCATION
9:00 AM	12:30 PM	Indigenous ADRD Data Sovereignty Advisory Group Led Workshop (invite only)	Yowelunh McLester-Davis, PhD Jordan Lewis, PhD	Plaza Room
2:00 PM	6:00 PM	Data Core Workshop	Sheng Luo, PhD	Plaza Room
		Thursday, October	19	
START (PT)	END (PT)	SESSION	CHAIR(S)	IN-PERSON LOCATION
7:00 AM	8:00 AM	Breakfast - ORE Core Leaders Closed-Door Meeting (invite only)	Sophia Wang, MD	Plaza Room
7:00 AM	8:00 AM	Breakfast	-	California A
8:00 AM	9:50 AM	Directors Session, Part 1	Suzanne Craft, PhD	California B&C
9:50 AM	10:20 AM	Networking Break	-	California A
10:20 AM	12:10 PM	Directors Session, Part 2	Suzanne Craft, PhD	California B&C
12:10 PM	2:15 PM	Lunch on your own	-	Offsite
12:30 PM	2:00 PM	CTF Committee Meeting (invite only)	Allan Levey, MD	Plaza Room
2:15 PM	3:45 PM	CTF Session	Allan Levey, MD	California B&C
4:00 PM	4:45 PM	Administrators Meeting (in-person only)	Arijit Bhaumik	Plaza Room
4:00 PM	5:30 PM	REC Poster Session & Ice Cream Social	Elizabeth Head, PhD	California A
6:30 PM	9:30 PM	Centers' Reception (in-person only)	-	LAVO San Diego: 611 Fifth Ave
		Friday, October 2	0	
START (PT)	END (PT)	SESSION	CHAIR(S)	IN-PERSON LOCATION
7:00 AM	8:00 AM	NACC & REC's New Investigator Award Mentorship Breakfast	Elizabeth Head, PhD	Plaza Room
7:00 AM	8:00 AM	Breakfast	-	California A
8:00 AM	9:30 AM	NACC Session	Sarah Biber, PhD	California B&C
9:30 AM	10:15 AM	Networking Break	-	California A
10:15 AM	11:45 AM	Neuropathology Core Session	Thomas Wisniewski, MD	California B&C
11:45 AM	1:45 PM	Lunch on your own	-	Offsite
12:00 PM	1:30 PM	NACC Steering Committee Meeting (invite only)	Sanjay Asthana, MD	Plaza Room
1:45 PM	3:15 PM	ORE Core Session	Sophia Wang, MD	California B&C
3:15 PM	3:35 PM	Break	-	California A
3:35 PM	5:05 PM	Data Core Session	Erin Abner, PhD	California B&C



## **TABLE OF CONTENTS**

Wednesday, October 18	
Data Core Workshop	4
Thursday, October 19	
Directors Session, Part 1	5
Directors Session, Part 2	6
CTF Session	7
Friday, October 20	
NACC Session	8
<b>Neuropathology Core Session</b>	8
ORE Core Session	9
Data Core Session	10

DATA CORE WORKSHOP		2023 Hybrid Fall ADRC Meeting Wednesday, October 18
2:00 - 2:05pm PT		5min
Introduction		
2:05 - 3:00pm PT		55min
Disease Modifying Drugs Panel	<b>Sheng Luo</b> (moderator) Duke/UNC ADRC	Suzanne Schindler, MD, PhD Washington University, Knight ADRC  Daniela Moga, MD, PhD University of Kentucky
3:00 - 3:55pm PT		55min
Social Determinants of Health Panel	Erin Abner, PhD (moderator) University of Kentucky ADRC	Derek Norton, MS Wisconsin ADRC Kacie Deters, PhD UCLA
3:55 - 4:15pm PT		20min
	BREAK	
4:15 - 5:10pm PT		55min
Administrative Data Panel	Sudeshna Das, PhD (moderator) Massachusetts ADRC  Bryan James, PhD Rush University ADRC	Meredith Zozus, PhD South Texas ADRC  Jiang Bian, PhD University of Florida  Sujuan Gao, PhD Indiana University ADRC
5:10 - 5:55pm PT		45min
EDC Workgroup Updates		
5:55 - 6:00pm PT		5min
Closing		

DIRECTORS SESSION	2023 Hybrid Fall ADRC Meeting Thursday, October 19
8:00 - 8:10am PT	10mir
Introduction	Suzanne Craft, PhD Wake Forest University ADRC
8:10 - 8:25am PT	15min
NIA Update	<b>Richard Hodes, MD</b> NIA
8:25 - 8:40am PT	15min
NIA Update: Division of Neuroscience	<b>Eliezer Masliah, MD</b> NIA
8:40 - 9:00am PT	20min
NIA Update: ADRC Program	Cerise Elliott, PhD NIA
9:00 - 9:10am PT	10mir
NIA Q&A	
9:10 - 9:20am PT	10mir
NACC Update	
9:20 - 9:30am PT	10mir
NCRAD Update	<b>Tatiana Foroud, PhD</b> NCRAD
9:30 - 9:40am PT	10mir
NIAGADS Update	<b>Li-San Wang, PhD</b> NIAGADS
9:40 - 9:50am PT	10mir
NACC, NCRAD, NIAGADS Q&A	
9:50 - 10:20am PT	30mir
BREAK	
AGENDA CONTINUED ON NEXT PA	GE

DIRECTORS SESS	2023 Hybrid Fall ADRC Thursday, Oo	~	
10:20 - 10:35am PT		15min	
Introduction to New NIA-AA Criteria			
10:35 - 10:45am PT			10min
Impact on the Field in Respect to Science	Michael Rafii, MD, PhD USC, ATRI		
10:45 - 10:55am PT			10min
Impact on Diagnosis and Treatment of U	Gladys Maestre, MD South Texas ADRC		
10:55 - 11:05am PT			10min
Implementation in the ADRC Network	<b>Alireza Atri, MD, PhD</b> Arizona ADRC		
11:05 - 11:15am PT			10min
Addressing Gaps and Opportunities in t	Cynthia Carlsson, MD, MS Wisconsin ADRC		
11:15 - 11:25am PT			10min
Inflammation or Vascular Integration	<b>Donna Wilcock, PhD</b> Indiana University ADRC		
11:25am - 12:05pm PT			40min
Panel Discussion: The New NIA-AA Criteria	Suzanne Craft, PhD (Moderator) Wake Forest University ADRC  Alireza Atri, MD, PhD Arizona ADRC  Cynthia Carlsson, MD, MS Wisconsin ADRC	Clifford Jack, MD Mayo Clinic ADRC  Gladys Maestre, MD South Texas ADRC  Donna Wilcock, PhD Indiana University ADRC  Michael Rafii, MD, PhD USC, ATRI	

CTF SESSION	2023 Hybrid Fall ADRC Meeting Thursday, October 19
2:15 - 2:20pm PT	5min
Introduction	Allan Levey, MD, PhD Emory University, Goizueta ADRC
2:20 - 2:30pm PT	10min
Discussion on NIA-AA Form	<b>Liana Apostolova, MD, MS</b> Indiana University ADRC
2:30 - 2:45pm PT	15min
UDSv4 Timing Data	Gregory Jicha, MD, PhD University of Kentucky ADRC
2:45 - 3:00pm PT	10min Presentation, 5min Q&A
мві	<b>Kostas Lyketsos, MD, MHS</b> Johns Hopkins ADRC
3:00 - 3:15pm PT	10min Presentation, 5min Q&A
SCD	Aimee Pierce, MD OSHU ADRC
3:15 - 3:30pm PT	10min Presentation, 5min Q&A
MCI vs. Impaired, Not MCI	<b>Cynthia Carlsson, MD, MS</b> Wisconsin ADRC
3:30 - 3:40pm PT	10min
Q&A	
3:40 - 3:45pm PT	5min
Closing	<b>Allan Levey, MD, PhD</b> Emory University, Goizueta ADRC

NACC SESSION	2023 Hybrid Fall ADRC Meeting Friday, October 20
8:00 - 8:50am PT	50min
UDSv4	
8:50 - 9:00am PT	10min
New Ways to Access Data	
9:00 - 9:30am PT	30min
Becoming More Multi-Modal	

NEUROPATHOLOGY CORE SESSION	2023 Hybrid Fall ADRC Meeting Friday, October 20
10:15 - 10:25am PT	10min
Welcome, Vascular Pathology Survey Results and Other Updates	<b>Thomas Wisniewski, MD</b> NYU ADRC
10:25 - 10:45am PT	15min Presentation, 5min Q&A
The Alzheimer's Disease Pathologic Work-up: Are We Missing Significant Vascular Pathology?	Julie Schneider, MD, MS Rush University ADRC
10:45 - 11:00am PT	10min Presentation, 5min Q&A
Neuropathological Correlates of MRI-Visible Small Vessel Disease Lesions	Susanne Van Veluw, PhD Massachusetts General Hospital
11:00 - 11:15am PT	10min Presentation, 5min Q&A
Neuropathology of Cerebrovascular Disease at UCLA	Shino Magaki, MD, PhD UCLA
11:15 - 11:30am PT	10min Presentation, 5min Q&A
Proteomic Studies of Vascular Pathology in Alzheimer's Disease and COVID-19	<b>Dominique Leitner, PhD</b> NYU ADRC
11:30 - 11:45am PT	10min Presentation, 5min Q&A
A Workflow for Automated Segmentation of Arteriolosclerotic Blood Vessels on Digitized H&E Stained Brain Tissues Using Deep Learning	<b>Jerry Lou, MD</b> UC Irvine ADRC

ORE CORE SES		2023 Hybrid Fall ADRC M Friday, Octo	eeting ber 20
1:45 - 1:50pm PT			5min
Introduction		<b>Sophia Wang, MD</b> Indiana University ADRC	
Connecting with Bilingual and	d Multilingual Communities		
1:50 - 2:00pm PT			10min
ТВО		Miguel Arce Rentería, PhD Columbia University ADRC	
2:00 - 2:10pm PT			10min
TBD		Marianne Chanti-Ketterl, PhD Duke/UNC ADRC	
2:10 - 2:20pm PT			10min
TBD		Boon Lead Tee, MD UCSF ADRC	
2:20 - 2:30pm PT	Miguel Arce Rentería, PhD (moderator)	Boon Lead Tee, MD UCSF ADRC	10min
Panel Discussion	Columbia University ADRC	Marianne Chanti-Ketterl, PhD Duke/UNC ADRC	
Intentional Engagement for Beyond Barbershops, Pulpits			
2:30 - 2:32pm PT			2min
Introduction		Monica Willis Parker, MD Emory University, Goizueta ADRO	C
2:32 - 2:42pm PT			10min
TBD		<b>Neelum Aggarwal, MD</b> Rush University ADRC	
2:42 - 2:52pm PT			10min
TBD		<b>James Galvin, MD, MPH</b> 1Florida ADRC	
2:52 - 3:02pm PT			10min
TBD		Olivio Clay, PhD UAB Exploratory ADRC	
3:02 - 3:12pm PT			10min
	Monica Willis Parker, MD (moderator) Emory University, Goizueta ADRC	Olivio Clay, PhD	
Panel Discussion	Neelum Aggarwal, MD Rush University ADRC	UAB Exploratory ADRCΩ  William Hu, MD, PhD	
	<b>James Galvin, MD, MPH</b> 1Florida ADRC	Rutgers-RWJ Medical School	
3:12 - 3:15pm PT			3min
Closing		Sophia Wang, MD Indiana University ADRC	

DATA CORE SESSIOI Epidemiology in the ADRC Program	2023 Hybrid Fall ADRC Meeting Friday, October 20		
3:35 - 3:40pm PT		5min	
Epidemiology in the ADRC Program		Erin Abner, PhD University of Kentucky ADRC	
3:40 - 3:55pm PT		15min	
Representativeness of Samples Enrolled Alzheimer's Disease Research Centers	Miguel Arce Rentería, PhD Columbia University ADRC		
3:55 - 4:10pm PT		15min	
The Structural and Social Determinants of Alzheimer's Disease Related Dementias		Paris Adkins-Jackson, PhD Columbia University ADRC	
4:10 - 4:25pm PT 15min			
Racial and Ethnic Differences in Neuropsychiatric Symptoms and Progression to Incident Cognitive Impairment Among Community-dwelling Participants		Ganesh Babulal, PhD Washington University, Knight ADRC	
4:25 - 4:40pm PT		15min	
Different Cohort, Disparate Results: Selection Bias is a Key Factor in Autopsy Cohorts		Peter Nelson, MD, PhD University of Kentucky ADRC	
4:40 - 5:05pm PT		25min	
Panel Discussion	Erin Abner, PhD (moderator) University of Kentucky ADRC  Miguel Arce Rentería, PhD Columbia University ADRC	Paris Adkins-Jackson, PhD Columbia University ADRC  Ganesh Babulal, PhD Washington University, Knight ADRC  Peter Nelson, MD, PhD University of Kentucky ADRC	