



MEETING SCHEDULE

Sunday, May 4					
START (PT)	END (PT)	SESSION	CHAIR(S)	IN-PERSON LOCATION	
8:00 am	12:00 pm	REC MOCK STUDY SECTION (invite based on nomination; in person only)	Susan Stark, PhD, OTR/L, FAOTA	Ralston Room	
1:00 pm	5:00 pm	WORKSHOP: BEST PRACTICES FOR ENGAGEMENT OF AMERICAN INDIAN AND ALASKA NATIVE (AI/AN) COMMUNITIES IN ADRC RESEARCH STUDIES (open to all attendees; please RSVP)	L. W. Yowelunh McLester- Davis, PhD Jordan Lewis, PhD, MSW	Ralston Room	
		Monday,	May 5		
START (PT)	END (PT)	SESSION	CHAIR(S)	IN-PERSON LOCATION	
7:00 am	8:00 am	BREAKFAST	_	Gold Ballroom	
8:00 am	9:30 am	ADMINISTRATORS SESSION	Sarah Van Heiden, PhD, MPH	Grand Ballroom	
9:30 am	10:00 am	NETWORKING BREAK	_	Regency Foyer/Gold Ballroom	
10:00 am	11:30 am	NACC SESSION	Sarah Biber, PhD	Grand Ballroom	
11:30 am	1:30 pm	LUNCH	_	On Own	
11:30 am	12:00 pm	VIRTUAL ADRC PORTALS BOOTH	Ben Keller, PhD	Zoom	
11:45 am	1:15 pm	ADRC DIRECTORS STRATEGY SESSION (invite only; in person only)	_	Ralston Room	
12:15 pm	1:00 pm	VIRTUAL REC POSTER SESSION	Susan Stark, PhD, OTR/L, FAOTA	Zoom	
1:30 pm	2:00 pm	BIOMARKER CORE SESSION	Lynn Bekris, PhD	Grand Ballroom	
2:00 pm	2:30 pm	IMAGING CORE SESSION	Ann Cohen, PhD	Grand Ballroom	
2:30 pm	3:00 pm	CLINICAL CORE SESSION	Gregory Jicha, MD, PhD	Grand Ballroom	
3:00 pm	3:30 pm	NETWORKING BREAK	_	Regency Foyer/Gold Ballroom	
3:30 pm	4:00 pm	REC SESSION	Susan Stark, PhD, OTR/L, FAOTA	Grand Ballroom	
4:00 pm	5:30 pm	IN PERSON REC POSTER SESSION	Susan Stark, PhD, OTR/L, FAOTA	Gold Ballroom	
6:30 pm	9:00 pm	CENTERS' RECEPTION (all in person attendees are welcome)	Alzheimer's Association	Banking Hall in the Merchants Exchange Building 465 California Street	

Tuesday, May 6					
START (PT)	END (PT)	SESSION	CHAIR(S)	IN-PERSON LOCATION	
7:00 am	8:00 am	BREAKFAST	_	Gold Ballroom	
8:00 am	9:30 am	DIRECTORS SESSION, PART 1	Gil Rabinovici, MD	Grand Ballroom	
9:30 am	10:10 am	NETWORKING BREAK	_	Regency Foyer/Gold Ballroom	
9:30 am	10:10 am	VIRTUAL CORE NETWORKING ROOMS	_	Zoom	
10:10 am	12:00 pm	DIRECTORS SESSION, PART 2	Gil Rabinovici, MD	Grand Ballroom	
12:00 pm	2:00 pm	LUNCH	_	On Own	
12:00 pm	12:30 pm	VIRTUAL ADRC PORTALS BOOTH	Ben Keller, PhD	Zoom	
12:15 pm	1:45 pm	NACC STEERING COMMITTEE MEETING (invite only)	Henry Paulson, MD, PhD	Ralston Room	
2:00 pm	3:30 pm	CROSS-CORE SESSION, PART 1	Gregory Jicha, MD, PhD Lynn Bekris, PhD Ann Cohen, PhD Shannon Risacher, PhD	Grand Ballroom	
3:30 pm	3:55 pm	NETWORKING BREAK	_	Regency Foyer/Gold Ballroom	
3:55 pm	5:25 pm	CROSS-CORE SESSION, PART 2	Gregory Jicha, MD, PhD Lynn Bekris, PhD Ann Cohen, PhD Shannon Risacher, PhD	Grand Ballroom	

Wednesday, May 7					
START (PT) END (PT) SESSION CHAIR(S)				IN-PERSON LOCATION	
7:45 am	8:30 am	CLARITI BREAKFAST & NETWORKING	_	Ralston Room	
8:30 am	11:30 am	CLARITI INVESTIGATORS' MEETING (invite only for in-person attendees; open to all attendees virtually)	Sterling Johnson, PhD Elizabeth Mormino, PhD	Ralston Room	



Workshop: Best Practices for Engagement of American Indian and Alaska Native (AI/AN) Communities in ADRC Research Studies

Our Advisory Group will share the guidelines that they have developed to support ADRCs in building relationships with AI/AN communities to increase enrollment in ADRC studies. The workshop will cover related publication and presentation recommendations and will include time for Q&A.

1:00 - 5:00 pm 4 hours

Kyle Conniff, PhDUniversity of Wisconsin - Madison

Cliff Whetung, PhD MSW University of Minnesota - Duluth **Cole Allick, MHA, PhD**Washington State University

L.W. Yowelunh McLester-Davis, PhD University of Wisconsin - Madison

Administators Session

8:00 - 8:10 am 10 minutes

Committee Updates

Sarah Van Heiden, PhD, MPH
Indiana University ADRC

Moderator:

8:10 - 8:50 am 40 minutes

Kathy Jedrziewski, PhD
Panel Discussion: Engaging Support at the State Level

Penn ADRC

Sudha Seshadri, MD, DM
South Texas ADRC

Rebecca McIntosh, MA
Goizueta ADRC, Emory University

8:50 - 9:30 am 40 minutes

Panel Discussion: Demonstrating the Impact and Unique

University of Washington ADRC

Value of the ADRC Program to Federal Stakeholders

Jeffrey Burns, MD, MS

University of Kansas ADRC

Thomas J. Grabowski, MD
niversity of Washington ADRC

Rachel Conant, MSM
Alzheimer's Impact Movement

ID, MS Sterling Johnson, PhD as ADRC Wisconsin ADRC

Cynthia Carlsson, MD, MS

Wisconsin ADRC

NACC Session				
10:00 - 10:02 am	2 minutes			
Welcome	Walter Kukull, PhD NACC			
10:02 - 10:10 am	8 minutes			
NACC Highlights: UDSv4, ADRC Portal, Data Front Door	Sarah Biber, PhD NACC			
Exciting Research with New Data Modalities				
10:10 - 10:15 am		5 minutes		
Digital Voice / LEADS		Brad Dickerson, MD Massachusetts ADRC		
10:15 - 10:25 am		10 minutes		
Leveraging Multimodal Data for Al-Driven Assessment of AD/ADRD	Vijaya Kolachalama, PhD Boston University			
10:25 - 10:35 am	10 minutes			
SCAN Update	Clifford R. Jack, Jr., MD Mayo Clinic ADRC, SCAN			
10:35 - 10:40 am	5 minutes			
Q&A				
Leveraging the Unique Strengths of the ADRC Program to Ad	vance the Field			
10:40 - 10:45 am		5 minutes		
Real-World Data Proof of Concept Platform Project		Sarah Biber, PhD NACC		
10:45 - 11:30 am		45 minutes		
	Moderator: Sarah Biber, PhD NACC	Sudeshna Das, PhD Massachusetts ADRC		
Panel and Q&A: Building Linkages with Sensitive but Important Data	Gil Rabinovici, MD UCSF ADRC	Heather Snyder, PhD Alzheimer's Association		
	Andrew Saykin, PsyD Indiana ADRC	Jeff Williamson, MD, MHS Wake Forest ADRC		



Biomarker Core Session

1:30 - 1:33 pm 3 minutes

Introduction and Committee Updates

Lynn Bekris, PhDUniversity of Washington ADRC

ADRC Fluid Biomarker Workgroup Updates

1:33 - 1:38 pm 5 minutes

Best Practices Workgroup Updates

Timothy Van Meter, PhD
BrainBox Solutions

1:38 - 1:43 pm 5 minutes

Data Variables & Data Quality Workgroup Updates

Kristen Russ, PhD

NCRAD

1:43 - 1:55 pm 12 minutes

NCRAD Biomarker Standards

Kristen Russ, PhD

NCRAD

1:43 - 1:55 pm 5 minutes

Q&A

Imaging Core Session

2:00 - 2:10 pm 10 minutes

Introduction Ann Cohen, PhD
University of Pittsburgh ADRC

2:10 - 2:30 pm 20 minutes

Defacing Issues

Aaron P. Schultz, PhD

MGH Neurology

Clinical Core Session

2:30 - 3:00 pm 30 minutes

Moderator: Greg Jicha, MD, PhD University of Kentucky ADRC

Oniversity of Rentucky Abi

Open Discussion: UDSv4 - Finding and Developing Efficiencies

Kim G. Johnson, MD
Duke/UNC ADRC

Laura Schankel, MS Penn ADRC Stephen Campbell, LMSW
Michigan ADRC

Diane Jacobs, PhD UCSD ADRC

Nicole Elmore, ANP-BC Knight ADRC, Washington University

Research Education Component (REC) Session

3:30 - 3:40 pm 10 minutes

The ADRC REC Workforce: 2018 - 2025

José E. Cavazos, MD, PhD
South Texas ADRC

3:40 - 3:50 pm 10 minutes

New Programming Plans for REC Leaders and Scholars

Susan Stark, PhD, OTR/L, FAOTA
Knight ADRC, Washington University

3:50 - 4:00 pm 10 minutes

Mentor Training Updates and Resources

Tatjana Rundek, MD, PhD, FANA

1Florida ADRC

REC Poster Session

Virtual | 12:15 - 1:00 pm

Evaluating Enlarged Perivascular Spaces in Rhesus Macaques Across the Lifespan Using Magnetic Resonance Imaging

Focused Ultrasound-mediated APOE4 Knockdown in Mouse Brain

Alison Weiss, PhD

n Health and Science Universit

Oregon Health and Science University ADRC

Kaiyuan Zheng, PhDColumbia University ADRC

In Pers	on 4:00 - 5:30 pm	90 minutes
1	Assessing Cognitive Impairment Among People with Diabetes	Kristen Allen-Watts, MPH, PhD University of Alabama ADRC
2	Awake Mouse Model for MRI-Based Cerebral Perfusion Imaging: A Technical Documentation	Ahmed Bahrani, PhD University of Kentucky ADRC
3	Rest-Activity Rhythms and Cognition in Older Adults with and without Insomnia	Miranda Chappel-Farley, PhD University of Pittsburgh ADRC
4	Cognitive Function and Imaging Biomarkers of Alzheimer's Disease in Down Syndrome with and without Congenital Heart Defects	Julianne Clina, PhD University of Kansas ADRC
5	Speech Biomarkers of Cognitive Impairment in Technology-directed Tasks	Michelle Cohn, PhD UC Davis ADRC
6	EOAD-signature Atrophy Predicts Progression to Dementia in Patients with Early- onset MCI Due to Alzheimer's Disease	Thiago Paranhos, MD Massachusetts ADRC
7	Effects of ADRD on the Mechanisms of Semantic and Temporal Memory Organization	Kevin Darby, PhD 1Florida ADRC
8	Association of Lifetime Cognitive Activities and Resources with Cognition among Older Adults	Mayra Estrella, PhD Rush University ADRC
9	Integrin $\beta 3$ -Mediated Cell Senescence Associates with Gut Inflammation and Intestinal Degeneration in Models of Alzheimer's Disease	Di Hu, PhD Cleveland ADRC
10	Multimorbidity, Cognition, and Alzheimer Disease Biomarkers: A Pathway Analysis	Xiaqing Jiang, PhD UC San Francisco ADRC

_		_			
		Doc	LOK CO	CCION	(continued)
	1 - 4				konunueai

	1 OSCI SCISIOII (continuca)	
11	Investigation of Primary Cilia in Alzheimer's disease	Shahzad Khan, PhD Duke/UNC ADRC
12	Evaluating Age-dependent Autophagosome Functional Loss and Changes in Tau Distribution Using Directly Reprogrammed Human Neurons	Eva Klinman, MD, PhD Washington University Knight ADRC
13	Multi-modal-biomarker-based Explainable Deep Learning for Alzheimer's & Dementia Risk Prediction	Da Ma, PhD Wake Forest University ADRC
14	Cortical Microstructural Abnormalities in Dementia with Lewy Bodies and Their Associations with Alzheimer's Disease Copathologies	Elijah Mak, PhD Mayo Clinic ADRC
15	Associations Between Modifiable Risk Factors for Dementia and Cognitive SuperAging	Molly Mather, PhD Northwestern ADRC
16	The Utility of Plasma p-tau217 in Former American Football Players at Risk for Chronic Traumatic Encephalopathy	Annalise Miner, BS, PhD Candidate Boston University ADRC
17	Midbrain Network Integrity, Gait Variability and Visuospatial Performance Identify Early Neurodegenerative Risk in Autistic Adults across the Lifespan	Edward Ofori, PhD Arizona ADRC
18	rrAD420 - A Multimodal Brain Atlas for Older Adults	Norman Scheel, PhD University of Michigan ADRC
19	Single Cell Type Proteomics of the Brain	Xiaoyu Shi, PhD UC Irvine ADRC
20	In-Vivo Characterization of Blood-Brain Barrier Permeability in Cognitively Normal APOE e4 Carriers and Non-Carriers	Seraphina K. Solders, PhD UCSD Shiley-Marcos ADRC
21	The Deubiquitinase OTULIN Regulates Tau Expression and RNA Metabolism in Neurons	Karthikeyan Tangavelou, PhD New Mexico ADRC
22	Plasma Biomarkers of Structural Brain Health in the Population	Jeremy Tanner, MD, MPH South Texas ADRC
23	Developing Human Locus Coeruleus Organoids to Study Regional Selective Vulnerability in Alzheimer's Disease	Margaret Tish, PhD Emory University, Goizueta ADRC
24	Epigenetic Signatures of Regional Tau Pathology and Cognition in the Aging and Pathological Brain	Anil Wadhwani, MD, PhD Penn ADRC
25	Sex Differences in Functional Connectomes Associated with Alzheimer's Disease	Selena Wang, PhD Indiana University ADRC
26	Investigating the Impact of Dietary Protein on Alzheimer's Disease in Mice	Yang Yeh, PhD Wisconsin ADRC
27	Potential Role of Lipid Flippases at Axonal Dystrophies	John Zhou, PhD Yale University ADRC

Directors Session, Part 1	
8:00 - 8:05 am	5 minutes
Introduction	Gil Rabinovici, MD UCSF ADRC
8:05 - 8:35 am	30 minutes
NIA Update	Richard Hodes, MD National Institute on Aging
8:35 - 8:50 am	15 minutes
NACC Update	Sarah Biber, PhD NACC
8:50 - 9:05 am	15 minutes
NCRAD Update	Tatiana Foroud, PhD NCRAD
9:05 - 9:20 am	15 minutes
NIAGADS Update	Li-San Wang, PhD NIAGADS
9:20 - 9:30 am	10 minutes
NACC, NCRAD, and NIAGADS Q&A	

Directors Session, Part 2		
10:10 - 10:15 am		5 minutes
Introduction		Gil Rabinovici, MD UCSF ADRC
10:15 - 10:45 am		30 minutes
Learnings from the National Cancer Institute		Warren Kibbe, PhD, FACMI National Cancer Institute
10:45 - 10:55 am		10 minutes
Evolving Clinical Landscape Survey Results		David Wolk, MD Penn ADRC
10:55 - 11:00 am		5 minutes
Introduction of Panel		Gil Rabinovici, MD UCSF ADRC
11:00 - 11:30 am		30 minutes
	Moderator: Gil Rabinovici, MD UCSF ADRC	Suzanne Craft, PhD Wake Forest ADRC
Panel Discussion: Exploring the Evolving Clinical Landscape of	Heather Whitson, MD Duke/UNC ADRC	Lisa Silbert, MD, MCR, FAAN OHSU ADRC
the ADRC Program	Chad Hales, MD, PhD Goizueta ADRC, Emory University	Mary Sano, PhD Mount Sinai ADRC
	Russell Swerdlow, MD University of Kansas ADRC	David Wolk, MD Penn ADRC
11:30 - 11:45 am		10 minutes
Updates on FTD		Bruce Miller, MD UCSF ADRC
11:45 am - 12:00 pm		10 minutes
Update on Alzheimer's Clinical Trials		Jonathan Graff-Radford, MD

Mayo Clinic, Rochester

Update on Alzheimer's Clinical Trials

Cross-Core Session, Part 1

This session is a combined effort of the Imaging, Biomarker and Clinical Core Steering Committees.

2:00 - 2:10 pm	10 minutes
Fluid Biomarkers in Clinical Trials	Robert Rissman, PhD USC ADRC
2:10 - 2:20 pm	10 minutes
Fluid Biomarkers in the Clinic	Jagan Pillai, MD, PhD Cleveland ADRC
2:20 - 2:30 pm	10 minutes
Q&A	
2:30 - 2:40 pm	10 minutes
Standards/Cutpoints - CLARiTI	Beth Mormino, PhD Stanford ADRC
2:40 - 2:50 pm	10 minutes
Perspectives on Visual Reads	Renaud La Joie, PhD UCSF ADRC
2:50 - 3:00 pm	10 minutes
Q&A	
3:00 - 3:08 pm	8 minutes
Results of the NCRAD Survey, Timeline for Return of Data	Tatiana Foroud, PhD NCRAD
3:08 - 3:16 pm	8 minutes
Integration of Fluids and Imaging with Clinical Consensus Forms	Jeffrey Burns, MD, MS University of Kansas ADRC
3:16 - 3:24 pm	8 minutes
Revised AA Criteria Form	Gil Rabinovici, MD UCSF ADRC
3:24 - 3:30 pm	6 minutes
Q&A	

Cross-Core Session, Part 2

This session is a combined effort of the Imaging, Biomarker and Clinical Core Steering Committees. Case studies will be presented followed by a panel discussion and interactive audience Q&A.

3:55 - 5:25 pm

Biomarker Integration with Clinical Consensus: Case Studies and Panel Discussion

Case studies will include:

- 1. Discordance between Fluid and Imaging Biomarkers
- 2. Intermediate or Inconclusive Findings
- Clinical Presentation Discordant with Imaging and/or Fluid Biomarkers
- 4. Broad Applicability of Biomarkers in High-Risk Populations.

Moderator:

Greg Jicha, MD, PhDUniversity of Kentucky ADRC

Doris Molina-Henry, PhD USC ATRI

Caitlin Latimer, MD, PhD
University of Washington ADRC

Susan Landau, PhD UC Berkeley

15 minutes Michelle Mielke, PhD

Wake Forest ADRC

Oscar Lopez, MD, FAAN University of Pittsburgh ADRC

Beau Ances, MD, PhD Knight ADRC, Washington University

Mike Donohue, PhD ATRI

Case Studies

Case #1: A 72-year-old female with a strong family history of Alzheimer's is enrolled in the ADRC cohort. She has subjective memory complaints considered significant and also has a host of cardiovascular risk factors including diabetes, hypertension, and hyperlipidemia. Her cognitive testing is normal overall with mildly low average memory scores. Her CDR and FAS are both normal at 0. Overall, she is given a diagnosis of SCD on UDSv4 Form D1a (clinical diagnosis). Her plasma ptau217 on the Fujirebio Lumipulse is indeterminate for amyloid positivity. Her CSF is positive for AD on the Roche Elecsys. Her MRI is normal without significant white matter hyperintensities, signs of past lacunar and or microinfarct, and/or evidence for micro/macro hemorrhages. Her Amyloid-PET scan is negative with a global SUVr of 1.08, but a regional SUVr of 1.8 in the precuneus and 1.6 in the posterior cingulate. Her tau-PET is negative.

What is her Form D1b etiologic diagnosis and why?

Case #2: A 88-year-old male enrolls in the ADRC cohort as a cognitively normal participant and has been followed for 12 years. At his most recent visit he reported subjective complaints that were considered clinically significant by the consensus panel. He has no vascular risk factors. His CDR is 0.5 with a Craft Story Learning of 13 and a delayed recall of 2. He has no other findings on clinical exam. His FAS is a 7 with scores of 2 (requires assistance) in the categories of "Remembering appointments, family occasions, holidays, medications" and "Keeping track of current events". His form D1a diagnosis is Dementia characterized as an "Amnestic Predominant Syndrome". His MRI shows moderate medial temporal lobe atrophy and mild small vessel ischemic changes only. His plasma ptau217 is intermediate on the Fujirebio Lumipulse platform. He does not have PET imaging or other biomarkers.

What is his Form D1b etiologic diagnosis and why?



Cross-Core Session, Part 2

Case Studies (continued)

Case #3: A 67-year-old female has been followed in your ADRC cohort for 4 years as a presumed Alzheimer patient. She has a CDR 2.0, MoCA of 12, and significant functional dependence in even basic ADLs. She has no signs of Parkinsonism, no RBD, no autonomic complaints, no fluctuations, and no psychotic symptoms. Her clinical course is stereotypic for Alzheimer's disease. Her form D1a diagnosis is Dementia characterized as an "Amnestic Predominant Syndrome". Her MRI shows mild diffuse global atrophy with mild small vessel ischemic changes only. Her MTL atrophy is compatible with her pattern of diffuse atrophy. Her plasma ptau217 was in the intermediate range. As part of routine research testing you get back a postivie read on her aSyn-SAA.

What is her Form D1b etiologic diagnosis and why?

Case #4: A 71-year-old female is enrolled in your ADRC cohort. She originally came to the Center to enroll in the ACTC AHEAD trial, but her plasma C2N results were negative for elevated risk for AD and she was deemed not eligible. She complains of difficulty multi-tasking like she used to. Her cognitive testing shows mild memory problems and problems on Trail Making Test B only. She has significant cardiovascular disease risk factors including hypertension, hyperlipidemia, and diabetes, but no history of stroke or TIA. Her diagnosis on Form D1a was MCI, amnestic with executive dysfunction also listed. Her MRI is unremarkable other than mild MTL atrophy which could be normal for age. Her amyloid PET is positive with a global SUVr of 1.43. She does not have other plasma biomarkers, tau-PET and/or CSF.

What is her Form D1b etiologic diagnosis and why?

CLARiTI Investigators' Meeting		
7:45 - 8:30 am		45 minutes
Breakfast & Networking		
8:30 - 8:45 am		15 minutes
Welcome and Study Updates	Sterling Johnson, PhD Wisconsin ADRC Erin Chin Wisconsin ADRC	Beth Mormino, PhD Stanford ADRC
8:45 - 9:00 am		15 minutes
NACC	Sarah Biber, PhD NACC	Heather O'Connell, MHS NACC
9:00 - 9:15 am		15 minutes
SCAN		Bill Jagust, MD UC Berkeley
9:15 - 9:30 am		15 minutes
Visual Reads Core		Gil Rabinovici, MD UCSF ADRC
9:30 - 9:45 am		15 minutes
Return of Results Core	Annalise Rahman-Filipiak, PhD Michigan ADRC	Nathaniel Chin, MD Wisconsin ADRC
9:45 - 10:00 am		15 minutes
Access Core	Mónica Rivera Mindt, PhD Fordham University, Mount Sinai ADRC	Ozioma Okonkwo, PhD Wisconsin ADRC
10:00 - 10:15 am		15 minutes
Break		
10:15 - 10:30 am		15 minutes
Plasma Biomarkers		Kristen Russ, PhD NCRAD
10:30 - 10:45 am		15 minutes
Advanced MRI		John Detre, MD Penn ADRC
10:45 - 11:00 am		15 minutes
Neuropathology		C. Dirk Keene, MD, PhD University of Washington ADRC
11:00 - 11:15 am		15 minutes
Data Integration	Mike Donohue, PhD ATRI	Timothy Hohman, PhD Vanderbilt Exploratory ADRC
11:15 - 11:30 am		15 minutes
Overall Discussion		